Hybridní způsob zpracování honey (medové) představuje kombinaci suché a promyté metody, kdy se producent snaží využít přínosů obout metod. Výslednou chuť kávy často charakterizují tóny třtinového cukru či medu. V posledních letech se objevují nové poddruhy medového zpracování: yellow, red, gold, black nebo white honey. Názvy vyjadřují úroveň zastínění během sušení, která následně ovlivňuje výslednou chuť a celkový profil nápoje.
Třešně se oloupu a zrno se následně suší na slunci i s částí lepkavé dužiny – odsud název honey. Chuť je příjemně ovocná, avšak méně intenzivní ve srovnání se zrny zpracovanými suchou metodou. V šálku tedy můžeme nalézt příjemnější kyselost než prané kávy, s intenzivní sladkostí a komplexním pocitem v ústech.
$14.00
Banán, muškátový oříšek, liči Farma: La Pachuca Vlastník: Roberto Mata Naranjo Region: Valle de Dota, Tarrazú Nadm. výška: 1550 m Odrůda: Caturra Amarillo Zpracování: Medové - anaerobní rehydratace SCA skóre: 88...
Zobrazit celý popis$13.00
Nektarinky, nashi hruška, pomerančové květy Charakteristika: Sladká a květinová Farma: Las Nubes Vlastník: Roberto Mata Naranjo Region: Valle de Dota, Tarrazú Nadm. výška: 1850 m Odrůda: Geisha Zpracování: Medové - žluté a...
Zobrazit celý popis$15.00
Černý rybíz, bezinka, Earl Grey Vlastník: Eleane Mierisch Region: Lipululu, Jinotega Nadm. výška: 1450-1500 m Období sklizně: Leden-Únor Průměrná denní teplota: nejvyšší 27° C, nejnižší 16° C Odrůdy...
Zobrazit celý popis$13.00
Ibišek, bílé hrozny, růže Mycí stanice: Gahahe Washing Station Region: Gahahe, Kayanza Nadm. výška: 1805 m Odrůda: Red Bourbon Zpracování: Promyté SCA skóre: 87 Importér: Sucafina Gahahe washing station is...
Zobrazit celý popis